DOLAR
Alış: 28.83
Satış: 28.95
EURO
Alış: 31.42
Satış: 31.54
GBP
Alış: 36.40
Satış: 36.67
MERSİN EMİN ELLERDE…
Toplumsal kabul; genellikle çok karşılığı olmayan bir tutumdur. Çok nadir yaşanır ve yaşamda bir bütünlük oluşturur.
Toplumun büyük bir kesiminin içine sindirdiği, onayladığı, benimsediği bir yaklaşım ve bakış açısıdır Toplumsal Kabul!
Büyükşehir Belediye Başkanının yüksek performanslı oluşunu, ilk kez görüyor ve içimize sindirebiliyoruz.
Toplumun her kesiminin, her görüşe sahip vatandaşların üzerinde görüş birliğine vardığı önemli bir konudur bu geniş mutabakat.
“Cumhur ittifakı” meclis üyelerine soruyorsun, “ Vallahi adam çalışıyor ve dürüst davranıyor” itirafında bulunuyorlar.
Pandemiden en çok olumsuz etkilenen esnafa soruyorsun, “Allah var, adam çalışıyor” sözleri duyuluyor.
Dağ başında hizmet yüzü görmemiş Yörük vatandaşa soruyorsun, “Vahap Seçer’i seviyoruz” diyorlar
Sanat dünyası “ilk kez bu kadar Büyükşehir ile birlikte yol alıyoruz” övgüsünü sıralıyorlar.
Her türden parti sempatizanları, “İyi çalışıyor” demekten kendilerini alamıyorlar.
Sanayici, “Çok yakın çalışıyoruz” rahatlığı içinde.
İşte bunun adı: Toplumsal kabuldür!
CHP Parti tabanında siyasetin ayak oyunlarına alet olmamış, menfaati için beklenti içinde olmayan, kıskançlık krizine kapılmayan, itibarını koruyarak Belediyesinin başarılı olmasını isteyen herkes çok memnun.
CHP içinde memnun olmayanlar ise; dedikodu yapanlar, kendi aralarındaki çekişmeleri Başkan Seçer’e yüklemeye çalışanlar, çok küçük bir azınlıkta olsalar da varlar… Var olmaya devam edecekler. Kritik meclis oturumlarında tatil yapıp partisini yalnız bırakanlar bile oldu. Siyasetin kötü tarafı da bu işte. Kendisi varsa her şey iyi, yoksa her şey kötü mantığı üzerine kurgulanmış bir kör bakış var.
Buna rağmen toplumsal mutabakat ekseninde, Başkan Seçer’ e karşı büyük bir memnuniyet var.
Niye herkes çok memnun?
Vahap Seçer; ilk geldiği günden beri üzerinde durduğu en önemli konu ayrımcılık yapmadan, herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışıyla hareket edeceğini vurgulaması ve bunu da uygulamalarıyla göstermesidir.
Vahap Seçer; Verdiği sözleri yerine getirebilen bir imaj yarattı. Yapamayacağı hiçbir işin altına imza atmadı. Vatandaşı yanıltmadı.
Vahap Seçer; meclis oturumlarında her türlü kışkırtmaya rağmen, soğuk kanlı davrandı. Gerektiğinde dik durdu ve taviz vermedi. Yılların deneyimli siyasetçisi olarak, “çapsız siyasi oyunların” dışında durmaya çalıştı.
Çapsız ve uzaktan kontrollü bazı “sözde köşe yazarları” nın tahrikine gelmeden iş yaptı, proje geliştirdi.
Borç ödedi, yatırım yaptı ve her ilçede vatandaşla bütünleşti.
Güdümlü “ birkaç gazeteci” nin dışında, herkes Başkan Seçer’ in hakkını yememeye çalışıyor. Hizmetlerini de çarpıtmadan yansıtıyor.
Sonuçta herkesin üzerinde anlaştığı: “dürüst ve çalışkan başkan” imajını yerleştirdi. Bunu sağlamanın o kadar kolay bir iş olmadığını herkes bilir. Günün 16-18 saatini hizmete ayırmış bir başkanın yaratacağı imaj da bundan başkası olamazdı tabi.
Toplumun her kesiminin başkanı olmakta kolay değil!
Bu toplumsal kabulü yaratmanın tek yolu; Adaletli davranmaktır.
Başkan Seçer bu adaletli tutumunu, dik duruşunu, çalışkanlığını, dürüstlüğünü ve Mersin sevgisini taşıdığı, kul hakkını koruduğu ve uyguladığı sürece; herkesin Başkanı olmaya devam edecektir.
Mersin, bu nedenle; “Emin ellerde” diyebiliriz.
Allah yardımcısı olsun…
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Yazılar
-
İNSANLIK NEREYE?
-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜZME KURSU KAYITLARI BAŞLADI BÜYÜKŞEHİR’İN YÜZME KURSLARI HEM EĞLENDİRİYOR HEM ÖĞRETİYOR YÜZME KURSU SAYESİNDE 7’DEN 70’E HERKES YÜZME ÖĞRENİYOR
-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR HAŞERE İLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR BÜYÜKŞEHİR 160 BİN NOKTADA DÜZENLİ İLAÇLAMA YAPIYOR
-
ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI!
-
ADANA GENELİNDE 109 ADET İÇME SUYU DEPOSU İNŞA EDİLDİ
-
ŞOV YAPMA ZAMANI DEĞİL…
-
BEDRETTİN GÜNDEŞ 3: O ARTIK SESİZ MEMUR DEĞİL FİKİR DÜŞÜNCELERİYLE CEVAP VERECEK BİR YAZARDIR
-
BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHİR’İN BAŞARILI ROBOTICS TAKIMI İLE BİR ARAYA GELDİ
-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, LGS KURS MERKEZLERİ ÖN KAYITLARI ALMAYA BAŞLADI.
-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE DEPREM SONRASI KADINLARDAN ÜRETEN DEĞER DAYANIŞMASI
-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: MERSİN’İN DENİZ CANLILARI VE EKOSİSTEMİ UYGULAMALARI
-
BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DENİZ YÜZEYİ VE DENİZ DİBİ TEMİZLEME’ ETKİNLİĞİ