Ana Sayfa Uncategorized 25 Nisan 2021 281 Görüntüleme

Mersin Büyükşehir, Yol ve Yaya Güvenliği İçin Çalışıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ekipleri, yaya güvenliği için kentin ihtiyaç duyulan noktalarında yaya korkuluğu yerleştirme çalışması yapıyor. Yapılan çalışmalar ile vatandaşların karşıdan karşıya geçerken trafik kurallarına uymaları sağlanırken, olası kazaların da önüne geçiliyor.

Refüjlere ve kot farkı olan noktalara korkuluk yerleştiriliyor

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, düzenli olarak gerçekleştirdiği yol trafiği güvenliği çalışmaları kapsamında tespit ettiği noktalarda tehlikeli yaya hareketliliğini önlemek adına çalışmalar yapıyor. Ekipler bu kapsamda, Tulumba Katlı Kavşağı üstünde ve GMK Bulvarı’nda bulunan Dumlupınar Lisesi önünde refüjlere yaya korkuluğu yerleştirdi.

Ekipler, ayrıca 17. Cadde Kocatepe İlköğretim Okulu önü ve İstemihan Talay Caddesi ile Üniversite Caddesi kesişiminde kot farkı olan kaldırım kenarlarına da korkuluk yerleştirme çalışması yaptı.

Kullanılan malzemeler geri dönüşümden

Ekipler yaya güvenliği için yapılan korkulukları geri dönüşümden imal ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde atıl halde bulunan malzemeler yaya korkuluğu yapımı için kullanılıyor. Böylece geri dönüştürülebilecek malzemeler değerlendirilerek tasarruf sağlanmış oluyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster